Eendaagse training Lenig Denken

Als medewerker van de gemeente wordt met regelmaat een beroep gedaan op je creativiteit en probleemoplossend vermogen. Daarbij verandert de wereld om ons heen ook nog eens razendsnel. De kunst is daar flexibel op in te spelen, om lenig te denken.

Als lenige denker ben je slagvaardig. Je bent in staat buiten de gebaande paden te treden, te vernieuwen en aan te sluiten op de energie van de netwerksamenleving. Daar ligt een grote maatschappelijke behoefte en een kans!

In deze training leer je met technieken voor creatieve denkkracht je routines te doorbreken en buiten de gebaande paden te treden. Dat stelt je in staat om originele ideeën en oplossingen te bedenken en nieuwe kansen te scheppen, zowel voor jezelf als voor de doelgroepen met wie je werkt.

Programma

Je maakt kennis met vaardigheden die aan de basis van creativiteit liggen, zoals het wisselen van perspectief, flexibel associëren en het uitstellen van je oordeel.

De training Lenig Denken is een actieve, praktijkgerichte training: aan de hand van opdrachten en casussen uit je eigen dagelijkse praktijk rek je je eigen denkkaders steeds verder op. In de middag ervaar je hoe je met technieken voor creatieve denkkracht snel en gestructureerd op nieuwe ideeën kunt komen. Je leert het creatieve proces direct en actief toepassen.

Resultaat

Je bent een lenige denker die:

  • inzicht heeft in denkpatronen en weet hoe deze te doorbreken zijn
  • diverse denktechnieken toe kan passen en hiermee beter op situaties kan aansluiten
  • ervaren heeft hoe je vlot nieuwe invalshoeken kunt vinden en originele oplossingen kunt bedenken
  • flexibeler in kan spelen op veranderingen/nieuwe situaties

Voor wie

Deze ééndaagse training is voor iedereen die wil vernieuwen, geïnspireerd wil worden of behoefte heeft aan een energie-boost.

Praktische gegevens:
Datum: 11 oktober of 9 december (extra editie en laatste van dit jaar!)
Tijd: 10.00 -16.00 uur
Locatie: Leiden
Kosten: 450 euro ex BTW, inclusief het boek Lenig Denken
Minimaal: 6 maximaal 12 deelnemers
(een overzicht van alle open trainingen vind je in de agenda voor de open trainingen 2019

Meer informatie of direct inschrijven?
Laat hieronder je gegevens achter en we nemen contact met je op.