NIEUW! Creatieve Communicatie

Training Creatieve Communicatie. Wie durft?

Deze training is niet bedoeld voor mensen die ‘gewoon’ al gek genoeg vinden, standaard antwoorden met ‘ja maar’ en graag in hokjes denken. Deze training is wél bedoeld voor ambtenaren die hun communicatievaardigheden willen aanscherpen en hun creativiteit durven in te zetten bij de aanpak van communicatievraagstukken.

Van communicatieadviseur tot content beheerder. En van wethouder tot wijkbeheerder. Voor alle overheidsprofessionals die in hun werk graag en goed willen communiceren, maar ook niet bang zijn om af en toe buiten de lijntjes te kleuren om hun boodschap een ‘plakfactor’ mee te geven. Innoveren bij de overheid is óók (juist) in communicatie heel goed mogelijk!

Waarom deze training?

Met de komst van nieuwe media is onze manier van communiceren veranderd.
Communicatie is niet alleen meer van de communicatieafdeling. Iedereen communiceert. Op welke manier valt jouw boodschap dan nog op in positieve zin? Hoe ontwikkel je een eigen verrassende en effectieve aanpak? Hoe zorg je ervoor dat jouw boodschap overkomt bij je collega’s, in je team of bij inwoners? Want of je nu raadslid bent of redacteur, je bezighoudt met parkeerbeheer of personeelsadvies: informeren alleen volstaat niet meer. Door meer creativiteit in je communicatie toe te durven passen, zorg je dat jij/ je organisatie positief opvalt bij je publiek.

Aanpak

Gebaseerd op methodieken van ‘Lenig Denken’  laat Stefanie Couwenberg je ervaren hoe je op een ‘anders-dan-anders’-manier kunt communiceren.

Het begint bij het nadenken over patronen, over waarom je iets wilt communiceren en op welke verrassende, inspirerende manier je dat nog meer zou kunnen doen.

Tijdens de training leer je de principes van creatief denken.

Je krijgt bruikbare info en praktische oefeningen die inzicht geven in creativiteit en de mogelijke toepassingen ervan in communicatie.

Je leert je verbeelding te gebruiken, metaforen in te zetten en verschillende werkvormen en ideetechnieken toe te passen in je eigen werkveld.

Vervolgens richt je je op het vergroten van het bereik en de impact van je boodschap, door te zoeken naar verrassende invalshoeken.

Die invalshoeken kun je gebruiken voor het aanscherpen van je boodschap en helpen je bij het kiezen van een verrassende ‘aanvliegroute’.

Leerzaam en leuk!

Resultaat

Na deze training ben je flexibeler en oplossingsgerichter. Je hebt ervaren dat er veel nieuwe, andere en verrassende manieren zijn om jouw boodschap over te brengen door ‘lenig te denken’;

 • Je weet gemakkelijk je bereik te vergroten.
 • Je hebt inzicht in de mogelijkheden van diverse ideetechnieken en werkvormen,  creatief schrijven, storytelling, waarderende vragen, nudging en contentmarketing,
 • Je beschikt over nieuwe tools voor een creatieve communicatieaanpak.
 • Je hebt zin en inspiratie om met jouw communicatie de organisatie positief op te schudden!

Programma

 • Introductie: de meerwaarde van Lenig Denken
 • Vaardigheden, ideetechnieken en korte oefeningen
 • 5 basisprincipes
 • Van lenig denken naar creatieve communicatie
 • Werkvormen en oefeningen
 • Waarderend onderzoeken in dialoog met inwoners
 • Basisvaardigheden als storytelling, creatief schrijven en contentmarketing
 • Tips en trucs bij de uitvoering van je (communicatie)plannen.
 • Eigen casus: van probleem naar oplossing en van informeren naar creatief communiceren!

Praktische gegevens:

Datum: 1 oktober 2019
Tijd: 9.30 – 16.30 uur
Locatie: Rotterdam
Kosten: 450 euro ex. BTW
Minimaal: 4 maximaal 12 deelnemers

Een overzicht van alle open trainingen vind je in deze PDF agenda voor de open trainingen 2019

Meer informatie of direct inschrijven?
Laat hier je gegevens achter en we nemen contact met je op.