Over Innovatiewerkplaats

Het geheime motortje van innovatie is creatief denken. Innovatiewerkplaats helpt bedrijven en organisaties bij vernieuwing, met een gezonde dosis creativiteit. Praktisch, direct toepasbaar en resultaatgericht. We stropen samen de mouwen op!

Geef richting aan innovatie

Innovatiewerkplaats helpt je om producten, projecten, diensten of werkwijzen te vernieuwen. Op een stapsgewijze, heldere en doeltreffende manier. Uitgangspunt is dat je dit samen met de mensen om je heen doet, al co-creërend: zo maak je optimaal gebruik van de collectieve denkkracht.

Innovatiewerkplaats is het vliegwiel achter innovatie

Gezond verstand, kennis van product of markt en een dosis lef vormen bij Innovatiewerkplaats de basis. We starten met het oprekken van het creatieve denkvermogen van de groep.

Daarna dagen we je uit als lenig denker: je gaat aan de slag met trends en technieken voor creatieve denkkracht. Daarmee zoek je nieuwe kansen om omzet of impact te vergroten.

Vervolgens vertaal je de beste ideeën naar een concept of concreet innovatie- of businessplan. Je kunt hiermee direct aan de slag.

Gedegen kennis en ervaring

De gereedschappen in Innovatiewerkplaats zijn getest bij kleine en grote gemeentes, zoals Haaren, Ronde Venen, Arnhem en Rotterdam. Bij  grote en kleine bedrijven, zoals DAF trucks, Microsoft NL, Entris en Eurosonic/Noorderslag. Ze zijn ontwikkeld op basis van kennis van de Technische Universiteit Delft (innovatieprocessen, professor Jan Buijs e.a.) en de State University of New York (creative leadership, professor Gerard Puccio e.a.).

Lees meer over onze huidige klanten en recensies >

Marenthe de Bruijne en René Hartman zijn de oprichters van Innovatiewerkplaats. Samen met Manu De Bruyn, Stefanie Couwenberg en Marcel Stolk nemen zij je mee op basis van hun kennis en expertise van het innovatieproces.

Waar wacht je nog op? Aan de slag!