Coachen

Coachen

Wij coachen mensen bij persoonlijke groei en leiderschap, individueel en in groepen. Op locatie en online.

Zin! Natuurcoaching

Heb je zin …

 • in een flinke dosis frisse buitenlucht?
 • om uit je Corona-dip te stappen
 • om helder te krijgen wat je leuk vindt,
 • waar je goed in bent en hoe je die twee handig kunt combineren?
 • om weer plezier te krijgen in wat je doet?

Dan is Zin! iets voor jou!

Er komt een dag in je carrière dat je denkt “Is dit alles?’’.
Misschien eist de Corona crisis ook haar tol en voel je je fysiek en mentaal niet top. Tijd voor actie. En vooral ook tijd om stil te staan, het heft in eigen hand te nemen, je te laten inspireren door de natuur en te onderzoeken wat er speelt. Maar ook ontdekken waar je goed in bent, waar je plezier in hebt en waar je energie uit haalt. Kortom: op een positieve manier kijken naar het hier en nu en naar de toekomst, waar het kriebelt en waar het mogelijk ook schuurt. Niet om nou direct morgen je baan op te zeggen; wel om helder te krijgen wat je ambities zijn en hoe je er weer grip en plezier in krijgt.

Zin! is een compact, individueel coachingspakket van 5 maal 2 uur, eens per 1 à 2 weken. De cursus vindt plaats in Noordwijk of (bij meerdere personen) op een passende locatie elders in het land.

Waarom buiten? Omdat de buitenlucht verfrissend is en uitnodigt om in het hier en nu te zijn. Ideaal, zeker nu ook met Corona! Daarbij is de natuur een enorme inspiratiebron. Wat hoor je, zie je en ruik je? En wat doet dat met jou? We wandelen veel en doen gaandeweg diverse oefeningen. Uiteraard waarborgen we de 1,5 meter afstand. De cursus is 100% coronaproof.

Werkwijze

We gaan heel praktisch aan de slag. In het hier en nu. Je hoeft niets voor te bereiden en er is geen huiswerk. Vooraf doen we een telefonische intake: we maken kennis en jij stelt al je vragen. Als we elkaar eenmaal zien, gaan we concreet aan de slag. Dat levert je na de laatste wandelsessie een plan voor de toekomst. De natuur is onze inspiratiebron.

Stappen

Tijdens de 5 bijeenkomsten doorloop je een aantal stappen: via het verkennen van de huidige situatie komen we bij het bepalen van je doel/wens/verlangen. Van daaruit zoeken we de verdieping op, gaan we aan de slag met het onderzoeken van draagvlak en draagkracht en formuleren we een actieplan. Concreet en helder.

Resultaat

 • Een heldere kijk op jezelf en op dat wat er speelt in je leven;
 • Een doorkijkje naar wat je zou willen en zicht op hoe je dat kunt realiseren;
 • Een concreet actieplan;
 • Een dosis gezonde buitenlucht;
 • Positieve energie en inspiratie.

Bepaal je koers 45+

 • Ben jij…
  positief onrustig over het derde deel van je loopbaan?
 • Heb jij…
  ruim 15 jaar werkervaring en behoefte aan een ontwikkelprogramma waar je inzicht krijgt in je persoonlijke drijfveren en de ontwikkelmogelijkheden binnen jouw organisatie?
 • Wil jij…
  geïnspireerd worden om in je loopbaan gerichte keuzes te maken die passen bij jou en de overheidsorganisatie van nu?

Dan is het 45 + Talent Programma Bepaal je Koers wat voor jou: een frisse kijk op je loopbaan en de organisatie waarin je werkt.

Inhoud

Met een groep enthousiaste collega’s ga je aan de slag met thema’s als persoonlijke vernieuwing, flexibel bewegen in een snel veranderende (werk)omgeving en het creëren van een nieuw toekomstperspectief.
Co-creatie speelt een belangrijke rol binnen het programma. Naast het delen van kennis en kunde bieden we ruimte aan het uitwisselen van ervaring en eigen inbreng. Het Bepaal je koers – 45 + Talent Programma heeft een hoog interactie gehalte: we gaan actief aan de slag in een luchtige, uitnodigende sfeer waarin denken en doen elkaar in vlot tempo afwisselen. Tussentijds krijg je praktijkgerichte opdrachten mee. Zo vergroten we de oogst en creëren we nog meer onderlinge verbinding. Rode draad door het programma is het maken van je persoonlijke plan, je eigen koers.

Het resultaat? Een lenige geest, een dosis inspiratie, een nieuw netwerk en een concrete aanzet voor jouw persoonlijke ontwikkelplan. Inclusief actiepunten!

Voor wie

Organisaties die hun 45-plussers willen binden en boeien. Die hun medewerkers een energieboost gunnen om de komende jaren met hervonden elan aan het werk te gaan. Met als resultaat voor elke medewerker een vernieuwend persoonlijk ontwikkelplan.

Aantal deelnemers

Minimaal 6 tot maximaal 12 personen

Bijzonderheden

 • Datum, locatie en tijden in onderling overleg. Online en op locatie.
 • Naast de cursus voor 45+ is er ook een 30+ variant van Bepaal je Koers

Programma Young Potentials

Zou het niet fantastisch zijn als …

 • je het jonge talent in je organisatie in hun kracht kan zetten?
 • je hen een gericht, op maat gemaakt opleidingsprogramma aan kunt bieden met de focus op persoonlijke groei?
 • deelnemers zich voor bijvoorbeeld 2 jaar committeren aan een programma en zich inhoudelijk ‘’gevoed’’ weten?
 • intervisie en individuele coaching onderdeel uitmaken van het pakket?
 • de jonge mensen binnen je club een stevig netwerk vormen?

Innovatiewerkplaats neemt de taak van programma-coördinator in dit soort trajecten graag op zich. We zijn ervaren in het samenstellen van een trainingsprogramma, afgesteld op en in samenspraak met de doelgroep en de opdrachtgever – vaak een gemeente of samenwerkingsverband van gemeentes.

Daarnaast faciliteren wij intervisie en individuele coaching. Wij geloven in ‘the wisdom of the crowd’ en cocreatie: met elkaar bouwen we aan een succesvol ontwikkeltraject.

Voor wie

Organisaties die hun jonge talenten willen voeden, willen laten samenwerken. Die graag het beste willen halen uit de nieuwe, jonge mensen in de organisatie. Die geborgenheid willen bieden. Tijdens dit programma werkt elke medewerker aan zijn eigen ontwikkelplan.

Aantal deelnemers

Minimaal 6 tot maximaal 15 personen

Bijzonderheden

Datum, locatie en tijden in onderling overleg. Online en op locatie.