Over ons

Over ons

Wij zijn een club bevlogen professionals. Met veel plezier zetten we mensen in publieke organisaties aan tot groei en vernieuwing met behulp van hands-on, toegepaste creativiteit.  Wij richten ons op persoonlijk leiderschap, organisatieontwikkeling en innovatie van diensten. 

arenthe de Bruijne

“Sinds 2004 werk ik voor mijzelf als trainer en coach. Ik zet mensen letterlijk en figuurlijk in beweging. Creativiteit en de natuur vormen de rode draad in mijn werk en mijn leven. Creatief denken levert mij in het dagelijks leven telkens weer nieuwe invalshoeken, andere perspectieven, verrassende ideeën en nuttige oplossingen op. Vanuit een positieve energie. De natuur is voor mij een permanente inspiratiebron: het is de ideale plek om tot rust te komen, uit mijn hoofd te gaan, te voelen en te verdiepen. In contact te komen ook met mijn intuïtie, creatief potentieel en iets wat ik ‘’zachte kracht’’ noem. En dat is wezenlijk anders dan de weg van snelle acties en handelen op daad- en wilskracht: een route die ik bijzonder goed ken. Ik heb er heel veel plezier in deze wijsheid met jou te delen!”

Marenthe is auteur van Lenig denken – technieken voor creatieve denkkracht. Zij volgde diverse opleidingen bij het COCD en is gecertificeerd Women’s Soul Coach. Marenthe is als docent verbonden aan Innersteps – school voor natuurcoaching. Zij volgt op dit moment de Biodanza-docentenopleiding en de DAO van de Vrouw bij Dirkje Veldman.

06-54700120

ené Hartman

“Creatief denken is als een buitenboordmotor voor vernieuwing. Een ‘boost’ om teams en organisaties beter samen te laten werken, om kansen te zien en nieuwe projecten vorm te geven. Ik geniet ervan om met groepen aan de slag te gaan om die buitenboordmotor van energie te voorzien, om bijzondere oplossingen te bedenken die ook realiseerbaar zijn. Ik rust niet tot dat er een implementatieplan is of er duidelijke afspraken voor het vervolg gemaakt zijn.

Mijn achtergrond als ontwerper, opgeleid aan TUDelft, maakt dat ik al jaren actief ben met ‘Design Thinking’. Klanten en doelen staan bij mij centraal, bij het bedenken van oplossingen. Ik leef me graag in in complexe problemen, ‘wicked problems’, van welke aard dan ook. Om structuur te geven aan chaos. Daar bijt ik graag mijn tanden op stuk.

Voordat ik zelfstandig ondernemer werd, in 2004, was ik werkzaam in de industrie en in adviesorganisaties. Ik heb leidinggegeven aan diverse teams, in lijn- en projectorganisaties. Een ervaring die me nog dagelijks goed van pas komt.”

René heeft lange tijd gewerkt als teamleider en manager, een ervaring die hij graag inzet als trainer/adviseur om organisaties te ondersteunen bij groei en vernieuwing. Het liefst werkt hij aan innovatieprojecten, om diensten, producten en werkwijzen te vernieuwen.

Hij is co-auteur van ‘Creatieve Stromingen’ en van het handboek ‘Foresight in organizations’. Ook is hij sinds 2004 als docent verbonden aan COCD en geeft sinds 2013 regelmatig les aan de Universiteit van Maastricht.

René woont in de buurt van Den Bosch, met vrouw en speelse hond. De kinderen zijn volwassen en de deur uit. Zijn grote passies: paardrijden en paarden mennen. Eén keer per week is hij als vrijwilliger actief, als koetsier voor Villa Pardoes.

06-53674711

tefanie Couwenberg

“Het is mijn missie om creatieve en slagvaardige organisaties te helpen realiseren. Ik geloof dat organisaties succesvoller zijn, als ze optimaal gebruik maken van de collectieve denkkracht van klanten en medewerkers. Je aan het denken te zetten. Je buiten de lijntjes laten denken. Je laten inzien dat niets onmogelijk is als je het lef hebt om patronen te doorbreken…Dat is waar ik ‘s ochtends mijn bed voor uitkom en waar ik klanten bij wil helpen.  Of dat nu is als spreker, workshopbegeleider of tijdelijke communicatiekracht.

Ik laat je ervaren hoe je met een gezonde dosis enthousiasme, creativiteit en initiatief zélf veranderingen in je omgeving kunt realiseren.  Dat doe ik door de inzet van creatieve denk- en werkvormen, die helpen om anders te kijken en te doen. Anders leren kijken en daarmee zien wat anderen niet zien. Dát is voor mij de essentie van creativiteit. Geen hogere wiskunde, maar je moet wel doen. Zoals Cruyff ooit zei. ‘Je gaat het pas zien als je het doorhebt’ En wat een genot om daar dagelijks mensen mee kennis te laten maken! “

Stefanie Couwenberg werkte 22 jaar als communicatieadviseur en ontdekte in een training bij René en Marenthe de kracht van creatief denken. Ze maakte vanaf 2017 haar werk van het ‘positief opschudden’ van overheidspersoneel. Ze is nog altijd werkzaam als (zelfstandig) communicatieadviseur. Daarbij is creativiteit haar basis en onderscheidt zij zich bij opdrachtgevers in de (semi)publieke sector. Daarnaast werkt zij als dagvoorzitter en schreef zij het boek ‘Creatief en Oplossingsgericht Werken’. Stefanie verzorgt voor innovatiewerkplaats onder andere trainingen Lenig Denken, Creatieve Communicatie en Creatief Presenteren en sessies rondom de implementatie van de Omgevingswet. Ze is onze vaste ‘side-kick’ bij heisessies en teamtrainingen waar de energie vanaf spat!

06-44642260

 arcel Stolk

“Met Creatief Denken heb ik van mijn passie mijn vak gemaakt. Al meer dan 20 jaar ondersteun ik individu, team en organisatie bij het ontwikkelen en versterken van de creatieve kracht. Brainstorms begeleiden en trainen in alle facetten van creatief denken combineer ik met het versterken van persoonlijk creatief leiderschap. Van nature zoek ik in mijn werk hoe het beter kan. Samen vaste patronen ontdekken, oprekken, er op een ander manier naar kijken of het patroon doorbreken verandert de situatie en laat de energie weer stromen. Humor en lichtheid zijn daar voor mij vast onderdeel van.

Een leven lang leren en mezelf blijven ontwikkelen zijn belangrijk voor me.

Als één van de oprichters van de eerste HBO opleiding IPO (Industrieel Product Ontwerpen) in Den Haag is mijn loopbaan ook vervlochten met Design Thinking. In Rotterdam ben ik part-time werkzaam bij de TOP opleiding IPO om de ‘creative confidence’ van de HBO design studenten te versterken. Ik heb veel gewerkt voor de overheid: De Belastingdienst, diverse ministeries (Tigers opleiden) en veel gemeenten.

Ik werk verder momenteel voor Stichting Technasium, De Nederlandse Vereniging voor Journalistiek, en de trainingsbureaus Koffie en Bubbels, Van Harte en Lingsma en Eddie.”

Marcel is afgestudeerd Industrieel Ontwerper (Delft) en heeft een Master in Generatief Leiderschap.

Marcel woont in Amsterdam met zijn vrouw en is vader drie zonen. Hij bezoekt regelmatig de hoofdstedelijke poptempels, wandelt door bos en duin en beoefent de martial arts vormen Chi Kung en Tai Chi.

Marcel is co-auteur van ‘Creatieve Stromingen’ en ‘De Creatieve Stad’ Ook is hij sinds 1997 als docent verbonden aan COCD.

06-55344593